Malzeme
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
Oğmaç Çorbası Tarifi
Geniş ve derin bir kabın içine unu koyuyoruz
Üzerine su serpe serpe elimizle minik minik hamur parçaları alıp küçücük hamur topakları yapıyoruz
Tencerenin içine 6 su bardağı suyu katıyoruz ve kaynatıyoruz
Topak topak yaptığımız hamurları kaynattığımız suyun içine atıyoruz
Arada sırada karıştırıyoruz
Koyulaşmaya başladığı zaman, ufak bir tavanın içine tereyağını koyun ve kızdırın
İçersine kuru nane ekleyin ve birkaç 1 dakika kavurun
Ocaktaki çorbanın üzerine tereyağlı nane karışımını dökün ve karıştırıp, koyulaştığından emin olduktan sonra ocaktan alın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder