Malzeme
Sekiz yaprak pazı
Bir adet limon
10 diş sarımsak
Bir çay bardağı kırmızı mercimek
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
Ekşili Malhıta Tarifi
Mercimekleri soğuk suda iyice yıkayın ve süzgece atın
Pazı yaprakları önce sirkeli suya batırın ardından iyice yıkayın ve doğrayın
Bir tencerenin içine 6 su bardağı suyu, mercimeği ve pazı yapraklarını içersine koyun
Tuzunu dökün
Mercimekleri ve pazı yapraklarını iyice ezin ve çorba kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Mercimeklerin ve pazı yapraklarının iyice ezilmesi için varsa evinizde el blendırı kullanmanız çok iyi sonuç verir
Ateşi biraz kısın ve bu arada çorba koyulaşırsa sıcak su ilave edin
6 diş sarımsağı biraz tuz ile havanda dövün
Havanın içersine limon suyunu da ekleyin ve ocaktaki tencerenin içine dökün
İyice karıştırın ve çorbanızı ocaktan alın
Kalan 4 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın
Tavanın içersine yağı ve sarımsakları koyun ve hafif pembeleştirin
Ocaktan almadan hemen önce nane ve kırmızıbiberi de ekleyerek ocaktan alın
Bu karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder