Malzeme
Dört yemek kaşığı un
İki yemek kaşığı tere yağı
Bir çay bardağı yeşil mercimek
Beş su bardağı su
Yeterince tuz
Helle Çorbası Tarifi
Mercimekleri bir tencerenin içersine koyun ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip yarım saat boyunca ıslatın
Bu suyla 15 dakika kadar kaynatın
Çıkan kara suyu süzün
5 su bardağı temiz su ekleyin ve tekrar ateşe koyun
Mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Bir kasenin içersindeki su barla suyu ile iki yemek kaşığı unu koyun ve un topaklanmayacak şekilde çırpın
Ocakta kaynamakta olan çorbanın içersine bu karışımı dökün
Çorbanı içersindeki un kokusu gidinceye kadar pişirin
Ayrı bir tabağın içine tereyağını dökün ve eritin
İki yemek kaşığı unu ekleyin kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun
Bu karışımı çorbaya ilave edin ve karıştırın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder