Gerekli malzemeler
3 tane yufka
Yarım paket margarin
1 çay bardağı su
İç harcı için malzeme
250 gram kavurma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytin yağ
Üzeri için malzeme
2 yumurtanın sadece sarısı
Yeteri kadar çörek otu ve susam
Talaş Böreği Tarifi
Bir tavanın içine 2 kuru soğanı küp küp doğrayın, kavurmaları ilave edin ve sıvı yağ ekleyip kavurun.
Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ve ince kıyılmış maydanozları dökün ve tuzunu da ilave edip karıştırın.
İyice pismiş olan talaş böreği harcını ocaktan alın. Bir tavanın içine margarini ve suyu koyup eriterek ocaktan alın.
Birinci yufkayı dörde bölün. Her bir parçayı kenarlarından içine katlayarak kare seklini verin ve ortasına kavurmalı harcınızdan koyun. Dörtkenarını ortada birleştirerek bohça gibi kapatın. Bütün yufkalarda aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız talaş böreklerini kapattığınız yerleri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Talaş böreğinin üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam, çörek otu dökerek, 5 dakika öncesinden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün. Böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder