Gerekli malzemeler
1 paket hazır yufka (6 tane hazır yufka çıkıyor içinden)
İç harcı için
5 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tere yağ
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
Ara katları ıslatmak için
1 çay bardağı zeytin yağ ve 1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Hazır yufka böreği tarifi
Bir tencerenin içine kuru soğanı küp küp doğrayın, tere yağ ve salça ile birlikte ocağa alın
Haşlanmış patatesleri elinizle ufalayın ancak püre haline getirmeyin
Ardından ocakta kavrulan soğanların içine ilave edip bir kaç dakika kavurup, tuzunu ekleyip, ocaktan alın
Fırın tepsinizi yağlayın ve birinci yufkayı tepsinin tabanına serin ve artanını tepsiden dışarıya sarkıtın
Ara katlar için bir kâseye yağ ve yoğurdu koyup karıştırın ve birinci yufkanın üzerine kaşıkla gezdirerek dökün
Üzerine ikinci hazır yufkayı parçalayarak yerleştirin ve patatesli harcın bir kısmını serpin
Üzerine üçüncü hazır yufkayı yine parçalayarak yerleştirip yoğurtlu yağ karışımından dökerek üzerine yine patatesli harçtan ilave din
Bu şekilde bütün hazır yufkaları üst üste koyun ve kalan yağlı yoğurt ara kat karışımını tepisinin üzerinde gezdirerek dökün
Tepsinin kenarlarından sarkan ilk hazır yufkayı kaldırın tepsinin içine doğru kıvırarak koyun
Bir kâsenin içine 2 tane yumurta sarısı kırıp hazır yufka böreğinin üzerine fırça ile sürün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına hazır yufka böreğini sürün ve pişirin
Hazır yufka böreğini fırından çıkardıktan sonra dilimlemek için mutlaka soğumasını bekleyin
Kare kare dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder