PORTAKALLI CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:125 gr. Tere yagi veya margarin
Yarim çay bardagi kadar sivi yag
Yarim su bardagi toz seker
2 su bardagindan 2 parmak fazla un
1 portakal kabugu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmis
Yarim su bardagi ince çekilmis ceviz
Arzuya göre 1 çay kasigi toz vanilya
TARIFI:Oda sicakligindaki tere yagi yada margarini, portakal kabugu rendesini ve sekeri iyice kabarip krema gibi olana kadar mikserinizle çirpin. Içine elenmis unu, isterseniz vanilyayi ilave edip karistirin. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin. Eger hamur haline gelmiyorsa bu asamada biraz sivi yag biraz süt ilave ederek tutmasi saglayin. Yumusakça bir hamur olacak Hamuru 2-3 cm kalinliginda uzunca kalem seklinde yuvarlayin. Tahta üzerinde bastirarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kagidi veya alüminyum folyo ya serpilmis seker kristallerinin üstünde bastirarak bulayin. Iri seker kristalleriniz yoksa normal sekere veya çekilmis ceviz, findik, bademe bulayabilirsiniz. Folyo ile sarip yarim saat buzlukta sogumasini saglayin. Daha sonra çikarip kalinca dilimler halinde keserek yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin. Önceden isitilmis 325F (165C) dereceli firinda kenarlari hafif kizarana kadar, yaklasik 20-25 dakika pisirin. 20 dakikada daha kizarmamissa firinin isisi biraz daha artirabilirsiniz. Biraz ilindiktan sonra tepsiden alip sogumaya birakin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder