FISTIK EZMELİ KURABİYE
Malzemeler:2 bucuk su bardagi un
2 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
yarim çay kasigi tuz
1/4 su bardagi sivi yag
2/3 su bardagi fistik ezmesi
1 buçuk tere yagi (180gr kadar), oda isisinda
1/3 su bardagi pudra sekeri (ölçtükten sonra eleyin)
1 su bardagi kahverengi seker (brown sugar)
1 yumurta, 1 yumurta sarisi- bir paket vanilya
TARIFI:Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu bir kapta karistirin. Ayri bir derince kapta sivi yagi, fistik ezmesini, tere yagi/margarini, pudra sekerini ve kahverengi sekeri iyice kabarip karisana kadar çirpin. Içine 1 yumurta, bir yumurta sarisini ilave edip iyice karisana kadar karistirin. Unlu karisimi içine ilave edin. eger çok yumusaksa yarim bardaga kadar daha un ilave edebilirsiniz. 5 dakika kadar dinlendirin daha da sekil alacak hale gelecektir. Küçük parçalar alip yuvarlak sekil verin. hamur biraz yumusakça olacaktir. Yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin. Iki tane tepsi gerekebilir. Hepsini bitirdikten sonra bir çatalla çaprazlama sekilde iki kere hafifçe bastirarak top seklindeki hamurlari yassilastirin. Önceden isitilmis 350F (175C) dereceli firinda 9-13 dakika arasi kenarlari hafifçe kahverengilesmeye baslayincaya kadar pisirin. Tepsileri tek ,tek pisirin. Kurabiyeler biraz sertlesinceye kadar bekleyip tepsiden alin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder