ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE
Malzemeler: 2 bucuk su bardagi un
1 tepeleme çay kasigi karbonat
2 tepeleme çay kasigi toz zencefil
yarim cay kasigi tarçin
yarim cay kasigi havanda ezilmis toz karanfil
125 gr. (1 çubuk) tere yagi veya margarin (oda isisinda)
1+1/4 bardak ince toz seker
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batirmak için ince toz seker
1 yumurta
4 yemek kasigi pekmez
1 tatli kasigi limon suyu
TARIFI:Unu, karbonati ve baharatlari bir kaba birlikte eleyin. Baska genisçe bir kapta yagi ve sekeri kabarip krema gibi olana dek iyice çirpin. Yumurtayi ekleyip hafifçe çirpin karisana kadar. Pekmez ve limon suyunu ekleyin karistirin. Unlu baharatli karisimi tahta kasikla yumusak bir hamur olana kadar karistirin. Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparip toplar yapin. Bunlari bir kasedeki sekerin içine bulayip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin. Önceden isitilmis 325F (165C) dereceli firinda yaklasik 12 dakika kadar elinizle üstüne bastirdiginizda ancak sertlesmis olana kadar pisirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastirinca çok yumusak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayin, soguyunca o sertlesecektir...çok fazla tutarsaniz çok sert olurlar) Tepsiden alip sogumaya birakin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder