Pratik ama bir o kadarda lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Arkadaşlarınızla akşamüzeri çaylarınızı içerken onlara ikram edebileceğiniz harika bir lezzet. iç malzemesi ile de oldukça besleyici bir börektir.
Malzemeler
1 bağ taze soğan
1 bardak kesik
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 bağ ısırgan
250 kilogram pazı
3 adet yufka
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Otlu Börek Tarifi
Eldiven yardımıyla ısırganları temizleyiniz. Sarı, zedeli yapraklar ile saplarını atınız. Bol su ile çeşmenizin altında yıkayınız. Daha sonra incecik kıyınız.
Pazı yapraklarını ve taze soğanları da bolca yıkadıktan sonra doğrayınız. Bunları ısırgan, kesik ve bir miktar tuzla güzelce karıştırınız.
Bir kapta zeytinyağını, sütü ve de yumurtayı çırpınız. Fırınınızı ısıtınız. Tepsisini yağlayınız.
Yufkanın birisini tezgahınıza seriniz ve üzerine yumurtayla çırptığınız karışımdan sürünüz. Ot karışımını üçe bölünüz. Bir bölümünü bu yufkaya eşit olarak yayınız. Sonra diğer yufkaları üst üste sererek aynı işlemi yapınız. Üç yufkayı da birlikte rulo yaparak sarınız. Ortasından iki parçaya bölünüz ve yavaşça tepsinize alınız.
Üzerine zeytinyağını sürünüz.
Isıttığınız fırına atınız. Üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriniz. Üzerleri kızarınca fırında ılıması için bekletiniz.
Böreğiniz ılıkken dilimleyiniz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder