Kuru yufka özellikle ramazan ayı gelmeden yapılan hazırlıkların başında gelir. Şimdi sizlerle bu yufkalardan harika bir börek tarifini paylaşmak istiyorum. Akşamüzeri çay davetlerinizde oldukça lezzetli bir börek ikram etmek isterseniz bunu mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
250 kilogram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
6 tane kuru yufka
Tuz
5 çorba kaşığı tereyağı
Kuru Yufkalı Börek Tarifi
Kuru yufkalarınızın üzerlerine su serpip ıslatınız. Öbür yufkaları da ilk ıslatılan yufkaların üstüne tek, tek koyup ıslatınız ve bekletiniz.
Daha sonra tereyağını eritiniz ve ılınması için bekletiniz. Fırınınızı ısıtınız.
Peyniri çatal yardımıyla eziniz. İçerisine ince doğranmış maydanoz ile yumurtanın beyazını koyunuz. Güzelce karıştırınız.
Genişçe bir tepsiyi yağlayınız. Yufkaları sıra ile yerleştiriniz, aralarına da peynirli harcınızı yayınız ve erittiğiniz tereyağını gezdiriniz. Tepsiye büyük gelirse biraz büzerek yerleştiriniz.
Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Üzeri kızarana kadar pişiriniz. Fırından alınca üstüne su serpiniz ve üstünü kapatınız. 10-15 dakika dinlendiriniz ve sıcakken servis ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder