Malzemeler:
1 Adet Tavukgöğsü
1 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Paket Milföy Hamuru
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Bir miktar kekik
Bir miktar tuz,
karabiber,
kırmızı pul biber
Milföylü Tavuklu Börek Tarifi
• Havuç ve patatesler, 5 dakika haşlıyoruz ve ardından küp küp doğruyoruz
• Tavuk pişene kadar haşlıyoruz ve küp küp doğruyoruz
• Haşlanmış bezelye, havuç, patates, tavukgöğsü bir kabın içine alınır ve karıştırılır ve üzerine tuzu ve baharatları ekilir.
• Milyöf hamurları oklava yardımıyla kare şeklini alması için kenarlarından uzatılır ve içersinde hazırladığımız harç konur
• Milyöf hamurları bohça gibi kapatılarak fırın tepsisine dizilir
• Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürülür
• Üzeri kızarınca fırından alınır ve afiyetle yenilir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder