Kahvaltı sofralarınızı, beş çaylarınızı şenlendirecek olan benimde çok sevdiğim bazlama tarifini paylaşmak isterim sizlerle.
Malzemeler
5 bardak un
1 adet patates
1,5 bardak ılık su
4te bir yaş maya
Tuz
Bazlama Tarifi
Patatesi haşlayınız. Kabuğunu soyup rendeleyiniz. Maya 1,5 bardak ılık suda eritilip, patates ile yoğurunuz. Ardından elediğiniz 4 bardak unla yoğurunuz, gerekirse un ilave ediniz. Kıvamı esnek bir hal alana kadar yoğurunuz.
Hamurunuzun üzerini nemli bir bez ile örtünüz. Sıcak bir ortamda kabarana kadar bekletiniz.
Dinlenmiş hamurdan ceviz kadar bezeler yapınız. Hazırlanan bezeleri nemli bezin arasında bekletiniz. Bir süre daha dinlendirip üzerlerine un serpiniz ve yarımşar santimetre incelikte açınız. Açmış olduğunuz hamurları da nemli bezin alında 5-10 dakika daha dinlendiriniz.
Hamurlar dinlendikten sonra tavanızı ısıtınız, yağlayınız. Açtığınız hamurları tek, tek tavaya koyunuz. Spatula yardımıyla devamlı çeviriniz ve de sağa sola sallayıp pişiriniz.
Yanında tereyağıyla, peynirle, bal ya da reçel ile servis ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder