Görüntüsü ile göz zevkimizi okşayan, lezzetiyle de damaklarımızı şenlendiren bu leziz böreği sevdiklerinize bir an önce yapmanız, onları bu lezzetten mahrum etmemeniz için tarifini paylaşmak isterim sizlerle. Hanımlar günlerinizde mutlaka misafirlerinize ikram etmelisiniz. İçerisine zevkinize, damak tadınıza göre hazırlayabileceğiniz gül böreğini ben patatesli olarak tarif ettim. Deneyin çok seveceksiniz.
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı (hamuru yoğururken Kullanılacak)
5 adet patates
2 adet kuru soğan
4 bardak un
1 bardak su
2 bardak yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı (soğanlar kavrulurken kullanılıcak)
Yarım demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı (yufkaların içerisine sürülecek)
Gül Böreği Tarifi
Patatesleri tuz attığınız suyun içerisinde yumuşak hale gelene kadar haşlayınız. Elediğiniz 3 bardak ununuzu yoğuracağınız genişçe bir kaba koyunuz. İçerisine 1 bardak suyu, yumurtayı, 1 çorba kaşığı tereyağı tereyağı ile tuzu da ekleyip yoğurunuz. Hamur yumuşak olacak. 30 dakika dinlendiriniz. Hamuru altı adet beze yapınız ve bu bezeleri ince, ince açınız.
Haşladığınız patatesleri eziniz. Soğanı ince, ince doğrayınız ve 2 çorba kaşığı tereyağında kavurunuz. Kavrulan soğanları ocaktan alınız içerinse ezdiğiniz patateslerle, güzelce temizleyip yıkadığınız ve ince olarak doğradığınız maydanozları ekleyiniz. Tuz ile biberi de atınız.
Yumurtayı, yoğurdu ve bir tutam tuzu bir kap içerisinde çırpınız.
Açtığınız yufkalarınızın her yanına yoğurtlu karışımı sürünüz. Üzerine bir miktar tereyağı gezdiriniz. Harcınızdan serpiniz. Yufkanızı dört parçaya bıçak yardımıyla bölünüz. Böldüğünüz parçaların hepsini teker, teker rulo şeklinde sarınız ve ardından ruloyu kendi etrafında da dolayarak gül şekline sokunuz. Önceden yağladığınız tepsinize yerleştiriniz. Tüm hamurunuzu açıp bu şekilde hazırlayınız.
Kalan yumurtalı, yoğurtlu karışım ile tereyağını böreklerin üzerine sürünüz.
Fırınınız ısıtınız ve hazırlanan tepsinizi fırına atınız. Üzerleri kızarana, içeri güzelce pişene kadar fırınlayınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder