Mayalı Börek Tarifi

Hamur malzemeleri:
• 1 kilogram un ( bezelerin açarken kullanmak için yarım bardak kadar kenara ayırın)
• 1 paket toz maya ( marketlerde kuru maya diye geçiyor adı)
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• Yeteri kadar su
• Yeteri kadar tuz

Hamuru açmak için:
• 1 su bardağı sıvıyağ (yarısı için eritilmiş tereyağı, yarısı için sıvıyağ )

Soğanlı iç malzemesi:
• 4 tane soğan
• Yeteri kadar sıvıyağ
• 3 sivribiber
• 2 domates
• Yeteri kadar tuz
• Yeteri kadar kırmızıbiber
• Yeteri kadar su

İçin Hazırlanması:
1. Soğanları küp küp doğruyoruz ve sıvıyağla birlikte ocağa alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz
2. Üzerine doğradığımız biberleri ekliyoruz bir dakika kavurup kabukları soyulmuş domatesleri ekliyoruz ve çok az su katıp tuz ve kırmızıbiber ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

Mayalı Börek Tarifi
1. Kuru mayayı üzerinde yazdığı tarifle una karıştırıyoruz ve ılık su ile birlikte 20 dakika yoğurup hiç bekletmeden 12 parçaya ayırıyoruz
2. Baştan ayırdığımız un ile bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz.
3. Açtığımız her bezenin üzerin yağ sürüp ikinci bezeyi açıyoruz ve bir önceki benzin üzerine kapatıp tekrar yağ sürüyoruz bu şekilde 6 bezeyi üst üste koyuyoruz ve merdane yardımıyla 6 sını birden acıyoruz
4. En üste ne tür arzu ederseniz soğanlı, kıymalı, patatesli bir harç koyun ve geri kalan 6 bezeyi de aynı şekilde aralarını yağlayarak acıyoruz ve üst üste koyup üzeri harçlı olan 6 bezenin üstüne yerleştiriyoruz
5. Böreğimizi kare kare kesip dilerseniz üzerini yoğurtla ya da yumurta sarısı ile sıvayıp 200 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri