Sebzeleri yufkaların içinde yemeyi seviyorsanız, Çin böreği tam size göre. Zira içersinde lahana, soya fasulyesi ile tam bir ziyafete dönüşen Çin böreği tarifini kesinlikle denemelisiniz.
Çin böreği malzemeleri
1 adet hazır yufka
6 yemek kaşığı çok ince doğranmış lahana
1 adet kuru soğan
1 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı soya filizi
1 çay kaşığı tuz
Çin böreği tarifi
• Kızartma tenceresinin içine bolca sıvı yağ koyun ve içine ince ince doğranmış lahanaları, ince uzun doğranmış kuru soğanı, rendelenmiş havucu, soya filizini ve tuzunu ilave edip 5 dakika boyunca kavurun
• Hazır yufkayı üçgen olacak şekilde 4 e bölün
• Sigara böreği sarar gibi, yufkanın büyün başına Çin böreği harcının dörde birini koyun ve kalın olacak şekilde sarın
• Sardığınız 4 adet Çin böreğini, kızdırılmış yağda önlü arkalı iyice kızartın
• Ardından kızaran Çin böreklerini havlu peçete serdiğiniz bir tepsiye koyun ve fazla yağlarını sızdırdıktan sonra servis tabağına alın
• Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder