Çiğ börek tarifi

Ortalama 24–25 tane çiğ börek çıkan bu çiğ börek tarifini denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Kısa sürede çok lezzetli börekleriniz oluyor.
Çiğ börek hamuru için malzemeler;• 4 su bardağı un
• 2 çay kasığı tuz
• Yeteri kadar su
Çiğ börek harcı için malzemeler;• 250 kilogram kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yarım çay bardağı su

Çiğ börek tarifi:1. Genişçe bir yoğurma kabının içine, un, tuz ve suyu koyup 15 dakika boyunca yoğurun
2. Bir kabın içine soğanı rendeleyin, içine kıymayı, tuzu, karabiberi ve suyu koyup karıştırın.
3. Yoğurduğunuz hamuru 24 parçaya bölün ve 20 cm lik daire seklinde bezeler açın
4. Hazırladığınız kıymalı harcı, açtığınız yuvarlak bezelerin içine paylaştırın ve bezenin bir tarafını diğer tarafa gelecek şekilde kapatın ve kapattığınız yerleri ıslak parmaklarınızda bastırarak iyice kilitleyin. Böylece yarım ay seklinde çiğ börekleriniz kızarmak için artık hazır.
5. Derin bir kızartma tenceresinin içine 3 su bardağı sıvı yağ koyup kızdırın ve çiğ böreklerinizi içine atıp önü arkalı kızartın
6. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri