YULAFLI KURABİYE
Malzemeler:125 gr. (1 çubuk) tere yagi veya margarin (oda isisinda)
1/3 su bardagi kahverengi seker
1/3 su bardagi toz seker
1 yumurta
3/4 ile 1 su bardagi arasi un
1 çay kasigi karbonat
1 çay kasigi tarçin
1/2 paket vanilya
bir tutam tuz
1 + 1/2 su bardagi yulaf
1/2 su bardagi kuru üzüm veya çikolata damlasi
1.2 su bardagi iri kiyilmis ceviz (arzuya göre)
TARIFI:Oda isisindaki yagi ve iki çesit sekeri genisçe bir kapta mikserle iyice kabarip krema gibi olana kadar çirpin. Yumurtayi ekleyip çirpmaya devam edin. Unu, karbonati, tarçini, vanilyayi ve tuzu karisimin içine eleyip tekrar karistirin.Yulafi da ekledikten sonra en son ekleyeceginiz malzemeleri ekleyip karistirin. (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlasi ) Katica ve yapiskan bir hamur elde edeceksiniz. Yaglanmamis tepsinize tatli kasigi dolusu kurabiye harcindan alip baska bir kasik yardimi ile aralikli olarak tepsiye yerlestirin. Önceden isitilmis 375F (185C) dereceli firinda yaklasik 8-11 dakika kadar, kabarip üstü hafif kizarana kadar pisirin. Daha fazla pisirmemeye dikkat edin. Ilk çikardiginizda kurabiyeler biraz yumusak olacaktir. 1 dakika tepside bekletip hafif sertlestikten sonra spatula ile varsa tel izgaraya veya temiz tezgaha alip sogumaya birakin. (Tepside kalan kurabiye tepsinin isisi ile kuruyup sertlesmeye devam edecektir)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder