MALZEMELER
250 GR BEYAZ SOĞAN
50GR TEREYAĞI
5GR UN
1 YK ELMA SİRKESİ
600ML TAVUK SUYU
1 DİŞ SARIMAK
1 DAL TAZE KEKİK
BAGET EKMEK
GRAVYER PEYNİRİ
TUZ & KARABİBER
Soğan Çorbası Tarifi
50 gram tereyağımızı tenceremizin içine atıyoruz. İçine doğradığımız beyaz soğanlarımızı atıp soteliyoruz. 10 dakika soteledikten sonra içine 2 yemek kaşığı kadar un koyuyoruz. Bir parça sirke koyuyoruz. Dilerseniz sirke yerine beyaz şarap da koyabilirsiniz. Ardından bir kepçe kadar tavuk suyumuzu koyuyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra 3 su bardağı kadar tavuk suyu ilave edip tuz ve karabiber ekledikten sonra çorbamızı bir yarım saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ve çorbamız hazır. Soğan çorbasını tabağımıza aldıktan sonra baget ekmek diliminin üzerinde eritilmiş gravyer peynirimizi üzerine bastırmadan koyuyoruz. Diğer Çorba Tarifleri için kategorimize göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder