Sac Böreği Tarifi

Çok sevilen yörelere göre farklı isimleri olan harika bir börektir sac böreği. İçerisine istediğiniz içi hazırlayabilirsiniz, ben şimdi sizlerle besin değeri çok yüksek olan ıspanaklısının tarifini paylaşmak istiyorum. Dilerseniz akşamüzerleri çaylarınız da misafirlerinize ikram edin, dilerseniz akşam yemeği olarak ayranla ailenizle yiyin.
Malzemeler
1 kilogram ıspanak
1 bardak su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
1 bardak kesik
Tuz
Karabiber
3 bardak un
1 adet yumurta

Sac Böreği Tarifi
Ispanakları güzelce ayıklayınız bol su ile yıkayınız. Süzgece koyup iyice süzünüz. Süzüldüğünde köklerini ayırarak yaprak kısımlarını ince, ince doğrayınız. Üzerlerine tuz serpin ve elinizle ovuşturarak söndürünüz. Suyunu sıkınız. Üzerine kuru soğanı ve de maydanozu incecik doğrayınız. Kesiği, tuz ile karabiberini de ekleyiniz ve karıştırınız.
Yoğuracağınız kaba 2 bardak unu koyunuz. 1 adet yumurta, 1bardak su, tuz ilave edip yoğurunuz. Hazırlanan hamurdan bir düzine(12) beze yapınız.
Bezlerin altı ve üstü unlanarak sıra ile 10 santimetre çapında açınız, zeytinyağı sürünüz. Üçerli olarak üst üste koyunuz. Tüm bezeleri bu şekilde açınız.
Yağlanan üst üste koyduğunuz üç bezeyi ince bir yufka halinde açınız. Açtığınız yufkanın yarısına iç koyunuz ve diğer yarısıyla üzerini örtünüz, yarım ay şeklini veriniz. Kenarlarına güzelce bastırınız. Sac üzerince iki tarafını da güzelce pişiriniz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri