Açma Börek Tarifi

Sadece yarım saatte hazırlayıp yarım saatte de pişirebileceğiniz ve toplam 1 saatte ortaya enfes bir pırasalı açma çıkarabileceğiniz son derece pratik bir açma tarifi.
Gerekli Malzemeler
• 4 su bardağı un
• 2 adet Yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı süt
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 250 gr eritilmiş tere yağ
• 1 çay kaşığı tuz

• İç harcı için malzeme
• 1 kilogram pırasa
• 250 gram kıyma
• 2 yemek kaşığı tere yağ
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Açma Börek Tarifi
• İlk önce pırasayı temizleyin ve yıkayıp ince ince doğrayın
• 3 kaşık tereyağını tavada eritin ve 3 dakika kavurun
• 3 dakika sonra kıymayı da ekleyin
• Ardından tuzu, karabiberi, ince ince doğranmış maydanozu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alarak soğumaya bırakın
• Derince bir kabın içine unu koyun
• Ortasına havuz açıp 2 adet yumurtayı kırın ve zerine tuzu, yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu en son olarak da sütü ilave edip yoğurmaya başlayın
• Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yemek tabağı büyüklüğünde açın
• Açtığınız bütün bezeleri eritilmiş tere yağ ile yağlayın
• Açtığınız bezeleri dört ucundan ortada birleştirip önce kare haline getirin ardından diktörgen haline getirin
• Dikdörtgen hamurların uzun kenarlarına kavurduğunuz pırasaları koyun ve rulo şeklinde sarın
• Ardından diktörgen hamurun iki ucunu içeri doğru kıvırıp açma şeklini verin
• Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine pırasalı açmalarınızı dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecedeki fırında yarım saat pişirin
• Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri