PEMBE KALPLİ KURABİYE
Malzemeler:Yarim kg un
Yarim su bardagindan bir parmak fazla tozseker
1 paket margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardagi toz badem
1/4 çay kasigi vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu
Glazür malzemesi için:
4 adet yumurtanin aki
1 su bardagindan bir parmak eksik pudrasekeri
Yarim limonun suyu
Pembe gida boyasi
TARIFI:Unu, bir kaba eleyin. Tozsekeri, margarini, yumurtalari, toz bademi, vanilyayi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özlesene dek yogurun. Yogurdugunuz hamuru merdane ile düz birzeminde4 mm kalinliginda açin. Hamurlari kalp seklindeki bir kalipla kesin. Hafifçe yaglanmis bir firin tepsisine dizin. Önceden isitilmis 180 derece firinda 35 dakika pisirin. Bu arada pembe ve beyaz glazürü hazirlayin. Yumurta aklarini kar gibi olana dek iyice çirpin. Pudrasekerini sürekli çirparken, ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Karisimin yarisina dilediginiz miktarda pembe gida boyasi ekleyin ve iyice karistirin. Bisküviler soguduktan sonra üzerine pembe glazürü sürün. Beyaz glazürü ise çok ince uçlu duyu olan bir krema torbasina doldurun (veya kalin, temiz bir posetin alt kösesini küçücük kesin). Pembe glazür kuruduktan sonra bisküvilerin üzerine beyaz glazür ile çesitli sekiller yapin. Kuruduktan sonra servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder