Paça çorbası tarifi

Gerekli malzemeler
6 tane koyun paçası
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kasığı tuz
2 yemek kasığı zeytin yağ
2 çay kasığı kırmızıbiber
Paça çorbası terbiyesi
2 yemek kasığı limon suyu
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kasığı su

Paça çorbası tarifi
Paçaları alın ve çevirerek ateş üzerinde ütüleyin ve bol su ile yıkayın. Büyükçe bir tencereye paçaları, bütün halindeki kuru soğanı, suyu, sarımsağı ve tuzu koyup iyice kaynatın. Kaynarken üzeri gri gri köpüklenecektir, kevgirle bu köpükleri alıp atın
Ortalama 4 saat kadar pişirin. Ayrı bir tencerenin içine terbiyeyi hazırlamak için su koyup kaynatın. Üzerine ufak bir kâse koyun ve içine yumurtaların sadece sarılarını, limon suyunu ve 1 yemek kasığı çorba suyundan koyun 1 dakika çırpın. Ocakta kaynamakta olan çorbanın suyundan iki su bardağı alın ve terbiyenin içine katın. Karıştırıp çorbayı ocaktan alın. Paça çorbasını sıcak servis çorbalarına katıp servis edin. Bulunduğu kategori:  Çorba Tarifleri . Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri