Elmalı Börek Tarifi

Hazırlık suresi: 45 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: 2


Malzemeler: (4 kişilik)
6 adet soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış elma
500 mi. elma şarabı 150 gr. toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr. donmuş milföy hamuru (çözülmüş)
1 adet hafif çırpılmış yumurta


Elmalı Börek Tarifi
Fırınınızı 230 derecede ısıtın.
• Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
• Elma, elma şarabı, toz şeker ve tarçını orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
• Elmalı karışımın suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
• Milföy hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde 3 mm. kalınlığında açın.
• Hamurdan 13 cm. çapında 4 adet daire kesin.
• Hamurları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine bir çatal ile gelişigüzel delikler açın ve kenarlarını su ile ıslatın.
• Hamur dairelerinin ortasına elma püresi koyun. İkiye katlayıp kenarlarını yapıştırarak kapatın. Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürün.
Börekler kabarıp altın rengini alana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Elmalı börekleri ılık olarak, arzu ederseniz çırpılmış krema ile birlikte servis yapın. Kalan elma püresini de yanında verebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri