Hazırlık suresi: 45 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: 2
Malzemeler: (4 kişilik)
6 adet soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış elma
500 mi. elma şarabı 150 gr. toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr. donmuş milföy hamuru (çözülmüş)
1 adet hafif çırpılmış yumurta
Elmalı Börek Tarifi
Fırınınızı 230 derecede ısıtın.
• Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
• Elma, elma şarabı, toz şeker ve tarçını orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
• Elmalı karışımın suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
• Milföy hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde 3 mm. kalınlığında açın.
• Hamurdan 13 cm. çapında 4 adet daire kesin.
• Hamurları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine bir çatal ile gelişigüzel delikler açın ve kenarlarını su ile ıslatın.
• Hamur dairelerinin ortasına elma püresi koyun. İkiye katlayıp kenarlarını yapıştırarak kapatın. Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürün.
• Börekler kabarıp altın rengini alana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Elmalı börekleri ılık olarak, arzu ederseniz çırpılmış krema ile birlikte servis yapın. Kalan elma püresini de yanında verebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder