TÜRK KAHVELİ ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 yumurta 
1.5 su bardağı toz şeker 
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (silme)

Sos malzemesi:
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Bir parça margarin yada tereyağı
50 gr çikilota parçaları (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Derin bir çırpma kabına 3 yumurtamızı kırıp şekerini ilave ediyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer sıvı malzelerimizi ilave edip tekrar çırpıyoruz. En son olarak unumuzu vanilyamızı ve kabartma tozumuzu karışımın içine eleyerek ekliyor ve iyice karışmasını sağlıyoruz. Yağladığımız borcama karışımımızı döküp,180 derece fırında içini çekene kadar pişiriyoruz. Sosumuz için tencereye tüm malzemeleri koyup karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıyoruz. Kekimiz fırından çıkıp ılındıktan sonra dilimleyip üzerine ılınmış durumda olan sosumuzu eşit bir şekilde yayıyoruz. Süsleyip servise sunuyoruz.Afiyet olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri