KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
2 Su Bardağı Kadayıf
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
2 Yemek Kaşığı Kakao
Muhallebisi:
5 Su Bardağı Süt
2 Kahve Fincanı Un
3 Kahve fincanı Toz Şeker
100 Gram margarin
1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
Kadayıf karıştırma kabına konup iyice didilir.
Ceviz, şeker, yağ ve kakao eklenip karıştırılır.
Fırın tepsisine konup önceden ısıtılmış fırında 10 Dakika pişirilir.
Pişen kadayıf soğutulur.
Muhallebisi için tencerede yağ eritilir.
Un 5 dakika kavrulduktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
Kaynayana kadar karıştırılır. Pişen muhallebi mikserlenir.
Muhallebiyi koyacağımız kabın altına kadayıfın yarısı koyulur.
Muhallabiyi koyduktan sonra diğer yarısı da üzerine koyulur.
Muhallebimiz soğuduktan sonra servise hazırdır.
İftardan sonra ikram etmek için hafif bir tatlı.
Afiyet Olsun..
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder