PAPATYA PASTA


Pandispanyası için:
4 adet yumurta,
4 fincan şeker( Türk kahvesi fincanı)
3,5 fincan un,
1 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
3 kaşık sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.

Krema için:
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 yumurtanın sarısı,
Ayrıca
1 paket krem şanti,
yarım su bardağı soğuk süt.

NOT: Bu pandispanyanın içinde yoğurt olduğu için kuru olmuyor nemli oluyor ve ıslatmaya gerek kalmıyor

Yapılışı:
İlk önce yumurtalar ile şeker mikserle iyice çırpılır sıcak su eklenir ama eklerken bir tarafdan da çırpmaya devam edilir ki yumurtalar pişmesin ama şeker çabucak erisin güzeeelce çırpılan karışıma sırası ile diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlak orta boy bir tepsiye dökülür dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz ama o zaman papatyanız biraz küçük olacaktır
170 derece fırında pişirilir kek pişerken kapak açılmaz piştikten sonrada 3-4 dakika içinden çıkarılmaz
Fırından çıkan kekin soğumasını beklerken kreması hazırlanır
Kek soğuduktan sonra ortadan ayırmadan önce bir kasenin ağız kısmıyla papatya şekli vermek için kesiyoruz.

Krema yapılışı:
Kremanın krem şanti ve yarım bardak soğuk süt haricindeki malzemelerini tencerede karıştırıp harlı olmayan ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz
Krem şantiyi ayırdığımız soğuk sütle köpürene kadar çırptıktan sonra ılıyan muhallebiye karıştırıp pastanın kekini ortadan ikiye naylon bir iple kestikten sonra (en kolayı o) arasına bolca sürüp ikinci kat keki kremanın üstüne oturtuyor ve hafifce bastırıyoruz üstüne de kalan kremayı sürüp en üstüne de kekin kestiğimiz yerlerinden robotta çekip köstebek pastaya yaptığımız gibi tamamen kaplıyoruz dilediğimiz gibi süsleyip dilimliyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri