NARLI VE KEDİDİLLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı nar suyu
1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;
1 litre süt
1,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
50 gr. margarin
1 paket vanilya

Nar Peltesi için;
1,5 su bardağı nar suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Öncelikle bir su bardağı nar suyuna bir yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Kedidili bisküvileri şekerli nar suyuna batırıp yan yana borcama dizin. Yalnız kedidili bisküvileri çok fazla bekletmeyin hemen batırıp çıkarın yoksa dağılabilir.
Muhallebiyi yapmak için bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ekleyin, altını kapatın ve margarin eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi kedidili bisküvilerin üzerine dökün.
Nar suyunu, nişastayı ve şekeri orta ısıda koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen altını kapatın.Karıştırarak biraz soğutun ve muhallebinin üzerine dökün.
Buzdolabında bekletin ve üzerini nar taneleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri