Malzemeler:
300 gram tel kadayıf
150 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
1-Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın. Kadayıftan avuç içiniz kadar bir parça alıp açın içine ceviz parçaları koyup sarma sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırına verin. (Yağda kızartmak isterseniz çırpılmış yumurtaya bulayın) kadayıfın altı üstü nar gibi kızarınca fırından alın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbeti dökün. Soğuyunca servise hazırdır. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder