HAVUÇLU TOPLAR
Malzemeler:
400 gr pötibör bisküvi (2li paket)
500 gr havuç (5 tane irice)
1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr tereyağı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Hindistancevizi
Yapılışı:
1.Havuçların kabuklarını soyun, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şekerle beraber suyunu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
2.Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
3.Havuçları soğutun. Bisküvileri, cevizi ve erittiğiniz yağı katın. Karıştırın.
4.Karışım iyice homojen hale gelince küçük yuvarlaklar yapın, hindistancevizine bulayın. Buzdolabında biraz soğutup servis edin. Afiyet Olsun...
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder