HAVUÇLU TOPLAR


Malzemeler:
400 gr pötibör bisküvi (2li paket)
500 gr havuç (5 tane irice)
1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
25 gr tereyağı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Hindistancevizi

Yapılışı:
1.Havuçların kabuklarını soyun, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şekerle beraber suyunu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
2.Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
3.Havuçları soğutun. Bisküvileri, cevizi ve erittiğiniz yağı katın. Karıştırın.
4.Karışım iyice homojen hale gelince küçük yuvarlaklar yapın, hindistancevizine bulayın. Buzdolabında biraz soğutup servis edin. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri