PUDRA ŞEKERLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
Hamur için;

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su(bir yanlışlık yok su kullanılıyor:).
5 yemek kaşığı şeker
250 gr tereyağı yada margarin.
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
1 kase kıyılmış ceviz
1 kase kuru üzüm(Ilık suda ıslatılıp süzülecek)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Ceviz, kuru üzüm, tarçın ve pudra şekeri krıştırılır ve bir kenarda beklemeye alınır.
1 bardak su ile 250 gr margarin bir tencerede kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Daha sonra sıvıyağ şeker kabartma tozu eklenir ve sert diye tabir edilen bir kıvamda hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekilde açılır içine hazırlanan harçtan koyularak hamur kapatılır ve iki ucu içe doğru kıvrılarak ay şekli verilir. Pişirme kağıdı serilen tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine bol pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri