Kivili Yoğurt Tatlısı Tarifi
Kalorisi düşük, besleyici ve hafif kivili yoğurt tatlısı tarifi
Malzemeler:
- 2 adet kivi
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket vanilya
Yapılışı:
Süzme yoğurdu çırpma kabına alın.
Üzerine krema, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip 3 dakika mikserle çırpın.
Kiviyi robotta püre haline getirip çırpma kabının içine ekleyin.
Kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırıp kuplara pay edin.
Derin dondurucuda 1-2 saat dondurup servis tabaklarına ters çevirin.
Üzerini süsleyerek soğuk servis yapın.
Not: Tatlının kolay çıkması için kupları suya tutup daha sonra tatlıyı pay edin.
Üzerine krema, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip 3 dakika mikserle çırpın.
Kiviyi robotta püre haline getirip çırpma kabının içine ekleyin.
Kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırıp kuplara pay edin.
Derin dondurucuda 1-2 saat dondurup servis tabaklarına ters çevirin.
Üzerini süsleyerek soğuk servis yapın.
Not: Tatlının kolay çıkması için kupları suya tutup daha sonra tatlıyı pay edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder