Kış Rüyası Tatlısı Tarifi
Dikdörtgen borcam için malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı tozşeker
...
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*125 gr. margarin
*1 poşet krem şanti
*1 çay bardağı süt
*1 paket vanilya
*bol miktarda hindistancevizi
Yapılışı
*derin bir tencerede eritilen yağın içine un, mısır nişastası eklenerek, un ve nişasta çok sararmayacak şekilde, sürekli karıştırarak kavrulur.
*İçerisine 1 litre süt ve 1 bardak tozşeker ilave edilir.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
*kaynayan muhallebi ocaktan alınınca içerisine vanilya ilave edilip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpılır.
*1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile hazırlanır.
*en büyük boy dikdörgen borcam tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.(hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde muhallebi borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)
*çorba kepçesi yardımıyla, hindistancevizinin üzerine muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzey düzlenir.
*oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şanti yayılır ve yüzey düzeltilir.
*tepsinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.ertesi gün, muhallebi enine ve boyuna küçük kareler halinde kesilir ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parça birbirine yapıştırılır.tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınına alınan kareler, antep fıstığı ve mevsim meyvesiyle süslenerek servis yapılır.
*125 gr. margarin
*1 poşet krem şanti
*1 çay bardağı süt
*1 paket vanilya
*bol miktarda hindistancevizi
Yapılışı
*derin bir tencerede eritilen yağın içine un, mısır nişastası eklenerek, un ve nişasta çok sararmayacak şekilde, sürekli karıştırarak kavrulur.
*İçerisine 1 litre süt ve 1 bardak tozşeker ilave edilir.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
*kaynayan muhallebi ocaktan alınınca içerisine vanilya ilave edilip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpılır.
*1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile hazırlanır.
*en büyük boy dikdörgen borcam tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.(hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde muhallebi borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)
*çorba kepçesi yardımıyla, hindistancevizinin üzerine muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzey düzlenir.
*oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şanti yayılır ve yüzey düzeltilir.
*tepsinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.ertesi gün, muhallebi enine ve boyuna küçük kareler halinde kesilir ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parça birbirine yapıştırılır.tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınına alınan kareler, antep fıstığı ve mevsim meyvesiyle süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder