Malzemeler:
750 gr Tel Kadayıf
4 veya 5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı ceviz veya fındık içi yada antep fısığı
1 paket margarin
Hazırlanışı:
Şeker iki bardak su ile kaynatılır köpükleri alınır koyulaşınca süt konulur çok sulu olmamak üzere ateşten alınır.limon sıkılmaz.35-40 Cm çapında tepsi yağlanır biraz eğrimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir.Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır.Biraz bastırarak sıkıştırılır.Kalan yağ üzerine gezdirilir fırında pembe olarak kızartılır fırından çıkar çıkmaz üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurup dökülür.Kapak kapatılır ılınınca dilimlenip servis yapılır. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder