Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet için:
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır.
Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır.
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir.
Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.
Limon ilave edilir.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.
Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.
Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet için:
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırılır.
Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yassılaştırılır.
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir.
Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.
Limon ilave edilir.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır.
Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.
Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder