Malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
1 kg balkabağı
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık veya ceviz
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin
Ceviz
Fıstık veya hindistan cevizi
Yapılışı
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kabak tatlısı susuz olarak çatalla ezilir ve içine kırılmış bisküvi ve fındık ya da ceviz eklenip karıştırılır. Hindistancevizi ya da file fıstık serpilmiş bir tepsiye yayılır. Krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır ve kabak tatlısının üzerine düzgünce yayılır, bir süre dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dilimlenip bir spatula yardımıyla rulo yapılarak ya da dilimler halinde servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder