Malzemeler:
24 Adet Baklava Yufkası
1,5 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı Dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 Su bardağı Şeker
5 Su bardağı Su
3 Damla Limon suyu
Hazırlanışı:
Yarım paket margarini eritip içine sıvıyağı karıştırınız. Baklavalık yufkayı dibi margarinli tepsiye bir tane koyarak üstüne yağ serpip başka bir yufka örtünüz. Böylece yağ serpe serpe beş altı kat yaptıktan sonra, üstüne dövülmüş ceviz döşeyiniz ve işlemi tekrarlayınız Baklava dilimlerini kesiniz. Üstüne 1 paket kızdırılmış margarini gezdirip fırına sürünüz. Şekeri su ve limon suyuyla kaynatın ve sıcak tutun, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz. Şerbeti sıcak sıcak dökünüz. Üstüne tepsi kapayarak yarım saat bırakınız. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder