Nefis Şekerpare Tarifi
Malzemeler
*4 yumurta sarısı
*1 paket yumuşak margarin
...
*125 gr. toz şeker (1 yemek kaşığı 25 gr. tekabul ediyor)
*1 limon (kabuğu hamura rendelecek.yarım limon şerbete sıkılacak)
*450 gr. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*1 kase bütün fındık içi
şerbeti için;
*400 gr. toz şeker (4 su bardağı)
*4,5 su bardağı su
Yapılışı
*önce şerbet hazırlanır.büyük bir tencereye malzemeler koyularak, kaynamaya başladıktan sonra, orta hararetli ateşte 15 dk kadar pişirilerek koyulaşması sağlanır.(baklava şerbeti kadar yoğun değil)
*derin bir kapta margarin ve 125 gr. şeker karıştırılır.yumurta sarıları, limon kabuğunun rendesi eklenerek yoğurulur.
*450 gr. unun büyük kısmı, kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur tekrar yoğurulur.
*kalan un eklenerek hamura iyice yedirilir.
*hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır ve yağlanmamış tepsiye dizilir.ortalarına bütün fındık batırılır.200 c ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.(fotoğraf sizi aldatmasın, ben fazla pişirmişim)
*tatlının bir püf noktası da; şerbetin ılık, tatlının sıcak olmasıdır.(şerbet tamamen soğuk veya sıcak olmamalı)
*fırından çıkan tatlılar, ılık şerbet tenceresinin içine atılarak şerbeti çekmesi sağlanır.(şekerpareleri tencerenin içinde birer tur döndürmenizde yeterli gelebiliyor)
*tepsiye dizilen ıslak şekerparelerin üzerine kalan şerbet gezidirilir ve tepsinin üzeri kapatılır.1 gece şerbette bekleyen tatlı ertesi gün tam kıvamında servise hazır olur.
*1 limon (kabuğu hamura rendelecek.yarım limon şerbete sıkılacak)
*450 gr. un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*1 kase bütün fındık içi
şerbeti için;
*400 gr. toz şeker (4 su bardağı)
*4,5 su bardağı su
Yapılışı
*önce şerbet hazırlanır.büyük bir tencereye malzemeler koyularak, kaynamaya başladıktan sonra, orta hararetli ateşte 15 dk kadar pişirilerek koyulaşması sağlanır.(baklava şerbeti kadar yoğun değil)
*derin bir kapta margarin ve 125 gr. şeker karıştırılır.yumurta sarıları, limon kabuğunun rendesi eklenerek yoğurulur.
*450 gr. unun büyük kısmı, kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur tekrar yoğurulur.
*kalan un eklenerek hamura iyice yedirilir.
*hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır ve yağlanmamış tepsiye dizilir.ortalarına bütün fındık batırılır.200 c ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.(fotoğraf sizi aldatmasın, ben fazla pişirmişim)
*tatlının bir püf noktası da; şerbetin ılık, tatlının sıcak olmasıdır.(şerbet tamamen soğuk veya sıcak olmamalı)
*fırından çıkan tatlılar, ılık şerbet tenceresinin içine atılarak şerbeti çekmesi sağlanır.(şekerpareleri tencerenin içinde birer tur döndürmenizde yeterli gelebiliyor)
*tepsiye dizilen ıslak şekerparelerin üzerine kalan şerbet gezidirilir ve tepsinin üzeri kapatılır.1 gece şerbette bekleyen tatlı ertesi gün tam kıvamında servise hazır olur.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder