Çikolatalı Tart Tatlısı Tarifi
MALZEMELER:
TABAN İÇİN:
...
* 250 gr un
* 2 çorba kaşığı kakao
* 3 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 50 gr tereyağı (soğuk)
* Gerekirse bir- iki kaşık soğuk su
DOLGU İÇİN:
* 200 gr sıvı krema
* 200 gr bitter çikolata
YAPILIŞI:
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve pudra şekerini bir kabın içinde harmanlayın ve mutfak robotuna alın.Soğuk tereyağını küp küp kesip ilave edin ve ekmek kırıntısı kıvamına gelinceye kadar robotta çırpın.Yumurta ekleyip hamur top haline gelince robotu durdurun.
- Hamuru yağlanmış tart kalıbınıza bastırarak yayın ve kürdanla birkaç yerinden delin.Önceden 180ºC 'de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
- Kremayı küçük bir cezvede ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve küçük kıyılmış çikolataları ilave edin ve ara ara karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Çikolata ganaj oda sıcaklığına gelince tabanların içine doldurun ve soğutun.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
* 2 çorba kaşığı kakao
* 3 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 50 gr tereyağı (soğuk)
* Gerekirse bir- iki kaşık soğuk su
DOLGU İÇİN:
* 200 gr sıvı krema
* 200 gr bitter çikolata
YAPILIŞI:
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve pudra şekerini bir kabın içinde harmanlayın ve mutfak robotuna alın.Soğuk tereyağını küp küp kesip ilave edin ve ekmek kırıntısı kıvamına gelinceye kadar robotta çırpın.Yumurta ekleyip hamur top haline gelince robotu durdurun.
- Hamuru yağlanmış tart kalıbınıza bastırarak yayın ve kürdanla birkaç yerinden delin.Önceden 180ºC 'de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
- Kremayı küçük bir cezvede ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve küçük kıyılmış çikolataları ilave edin ve ara ara karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Çikolata ganaj oda sıcaklığına gelince tabanların içine doldurun ve soğutun.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder