BROVNİ TATLISI TARİFİ


BROWNİ TARİFİ

Güzel bir browninin üst kısmı hafif sert ve kırılgan bir doku, iç kısmı ise yumuşak olmalı. Yumuşaklığın kıvamını ise; bıçak ucunu batırdığınızda ve çıkardığınızda bıçak ucunun brownili çıkması ile anlayabil...
irsiniz.Bu kıvam için pişirme süresi 20-25 dakika arasıdır. Ama siz iç kısmını biraz daha katı istiyorsanız 30 dakika kadar pişirmelisiniz. Şimdi tarife geçelim;

Malzemeler ;*300 gr tuzsuz tereyağı,
*300 gr bitter kuvertür çikolata
*3 adet oda sıcaklığında yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 çimdik tuz
*1 + 3/4 su bardağı un
*2 çorba kaşığı kakao
*50 gr kadar beyaz çikolata, zar büyüklüğünde doğranmış. ( Arzuya göre ceviz ile değiştirebilirsiniz. Ben beyaz çikolata kullandım)

Hazırlanması ;1.Çikolata ile tereyağını bir kabun içine koyarak, benmari yöntemi ile eritin ve ılınması için biraz bekletin.
2.Yumurtalar ile şekeri çırpıp, iyice karışmalarını sağlayın. ve ılınmış olan çikolata ve yağ karışımına karıştırın.
3.Diğer tüm kuru malzemeleri bir kap içinde karıştırın.ve eleyerek çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.Beyaz çikolataları da beowninin içine yerleştirelim ve batıralım.
4. Kare borcam veya benzer bir pişirme tepsisini önce hafif yağlayıp, ardından yağlı kağıt döşeyin.(yağlı kağıt kaymasın diye) Browni karışımını kalıba boşaltın.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra yağlı kağıtla beraber kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
NOT; Servis yaparken çikolata sos, vanilyalı dondurma veya pudra şekeri serpebilirsiniz. Ben beyaz çikolata rendeledim.
 
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri