Malzemeler
2 çay bardagı mısır unu
1 çay bardagı irmik
1 çay bardagı un
çay şekeri büyüklügünde maya ılık su
kızartmak için yeteri kadar sıvı yag
ŞURUP İÇİN
4 su bardagı şeker
3 su bardagı su
bir tutam limon tuzu
şurubumuz kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika kaynatı yoruz ve soguyunca buzdolapda iyice sogutuyoruz.
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır ılık suyla kek hamuru kıvamında yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır, biraz kabarınca krema sıkacagıyla sıkılır ,kızgın yagda kızartılır. kızaran tatlıları soguk şuruba atılır ve bekletmeden çıkarılır. soguyan tatlıları buzbolabına koyuyoruz çıtır çıtır gevrek bir tatlı oluyor. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder