ETİMEK TATLISI


Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1 lt kadar süt
4 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker
1 kutu kremşanti (2 paket)
Hindistan cevizi

Yapılışı:
1 su bardağı süt, yarım bardak su ve istediğiniz kadar şekeri küçük bir tencerede kaynatalım. Bunlar kaynarken bir taraftan da etimekleri tepsiye dizelim.
Kaynattığımız süt ile etimekleri ıslatalım. 2 paket krem şantimizi 1,5 su bardağı süt ile çırpıp katı bir krema elde edelim. Şimdi süt kaynattığımız kaba 1,5 – 2 su bardağı kadar süt koyup 4 tepeleme yemek kaşığı irmiği ve 4 kaşık şeker ile pişirelim. İrmikler suyunu çekince, sıcak sıcak etimeklerin üzerine döküp yayalım ve soğumasını bekleyelim. İrmikli karışımın çok katı olmaması gerek. Hem kolay yaymak için, hem de tatlıya daha iyi yakışıyor. Sonra da krem şantimizi sürelim.
Üzerine de bol hindistan cevizi. AFİYET OLSUN....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri