SULTAN SARMASI TARİFİ


Sultan Sarması Tarifi


Gerekli Malzemeler:
Üzeri ve içi için:
2 çay bardağı fındık ezmesi.
4 çay bardağı kadar dövülmüş fındık.
Diğer Malzemeler;
1,5 kahve fincanı irmik.
7 adet yumurta.
1 paket kabartma tozu.
2 çay bardağı toz şeker.
1 paket vanilya.
2,5 kahve fincanı un.
Sultan Sarması Tatlısı Tarifi :
• Yumurta ve şekeri beş dakika süre ile mikser kabı içinde iyice çırpın.
• Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek hepsini beraberce çırpmaya devam edin.
• İrmiği ilave ettikten sonra beş dakika süre ile çırpmaya devam edin.
• Daha sonra fırın tepsine yağlı kağıdı serin.
• Elde ettiğimiz bu harcı hemen tepsinin yarısını geçecek ve 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Spatula yardımıyla güzelce düzleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika süresince pişirin.
• Fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını dökerek yayın ve yaydıktan sonrada dövülmüş fındığın yaklaşık yarısını üzerine serpin.
• Keki kısa köşesinden başlamak suretiyle sararak rulo haline getirin.
• Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları serpiştirin. Bu şekilde sultan sarması servise hazır hale gelmiş olacaktır.
• Daha sonra bir saat süresince dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri