TİRAMİSU TATLISI TARİFİ

Tiramisu Tarifi

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

...
* 5 yumurta

* 5 kahve fincanı un

* 5 kahve fincanı toz şeker

* 1 paket kabartma tozu

* 2 çorba kaşığı kakao


KREMASI İÇİN:
* 1 yumurta sarısı

* 2 su bardağı süt

* 3 çorba kaşığı un

* 1/2 su bardağı şeker

* 1 paket labne peyniri

* 1 paket vanilya

AYRICA:
* 1 su bardağı bol şekerli neskafe

* kakao

YAPILIŞI:
- Yumurtaları şekerle birlikte derin bir kaba alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle karıştırıp kalıbınıza dökün. Önceden 180ºC de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. (Ben yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisinde pişirip sonra 8 cm çapındaki yuvarlak bir kalıpla parçalar çıkardım. Dilerseniz siz de yuvarlak bir kalıp veya bardak kullanarak porsiyonluk yapabilirsiniz.)
- Kremayı yapmak için tencereye yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü alıp ağır ateşte karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ateşten alıp soğumaya bırakın. Ilınınca labne peynirini ve vanilyayı ilave edip mikserle bir dakika çırpın.

- Soğuyan kekinizi yatay olarak ikiye bölün. Alt parçasını bir fırça yardımıyla şekerli neskafeyle ıslatın. Kremanızı kekinizin üzerine yayın. Üst parçayı da alt parçasının üzerine koyup neskafeyle ıslatın. Pastanın üzerini kalan kremayla kaplayıp üzerine kakao eleyin ve buzdolabına kaldırın. Dilerseniz rendelenmiş beyaz çikolatayla süsleyin.

AFİYET OLSUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri