Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı şeker.
1 su bardağı yoğurt.
4 adet yumurta.
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
1,5 çay bardağı irmik.
2,5 su bardağı un.
2 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1kase kadar ceviz içi.
1 su bardağı yoğurt.
4 adet yumurta.
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
1,5 çay bardağı irmik.
2,5 su bardağı un.
2 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1kase kadar ceviz içi.
Şerbeti için gerekenler:
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Cevizli Revani Tatlısı Tarifi :
Karıştırma kabının içine yumurtaları kıralım, üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım. Sonra sırası ile irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu, unu ve vanilyayı ilave edelim. Kek kıvamında bir hamur elde edelim ve son olarak cevizleri katarak kaşık yardımı ile kariştıralım ve yağladığımız fırın kabına dökelim. 175 derecelik sıcaklıkta, üzeri nar gibi olana dek pişirelim.
Biz bu arada şerbetinide hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra ise kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan hemen birkaç dakika önce ise limon suyunu ilave edelim.
Pişen revani üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. Daha sonra ise ılık şerbeti revani tatlısı üzerine verelim. Üstünü kapatıp, dinlendirelim. Şerbeti tamamen çektikten sonra ise servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
Biz bu arada şerbetinide hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra ise kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan hemen birkaç dakika önce ise limon suyunu ilave edelim.
Pişen revani üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. Daha sonra ise ılık şerbeti revani tatlısı üzerine verelim. Üstünü kapatıp, dinlendirelim. Şerbeti tamamen çektikten sonra ise servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder