PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ


Portakallı Etimek Tatlısı 

Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
4 kaşık şeker
1 su bardağı sıcak su

Muhallebi Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Vanilya
3 kaşık çiğ krema veya 2 kaşık margarin
Süt ve unu iyice ezerek süzgeçten geçirin. Daha sonra karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine şekeri ve vanilyayı katın. Eğer margarin kullanacaksanız hemen muhallebinin altını kapatınca katın ve karıştırın. Krema kullanacaksanız eğer muhallebinin biraz ılımasını bekleyin.
Eğer bir çırpıcı kullanırsanız muhallebiniz daha pütürsüz bir kıvam alacaktır. Başta yaptınız süzgeçten geçirme işlemine gerek kalmayacaktır. Bu hazırladığımız ılık muhallebiliyi tepsiye düzüp hazırladığımız şekerli su ile ıslattığımız etimeklerin üzerine yayın.

Portakallı Sos
3 adet büyük boy portakal
2 kaşık nişasta
2 kaşık şeker (portakalın tadına göre artırılabilir)
2.5 portakalın suyunu sıkıp nişasta ve şekeri eritip yarım portakalı doğrayıp içine ekleyin. Karıştırarak pişirin.  Biraz ılıyınca muhallebinin üzerine bu sosu yayın ve soğumaya bırakın.Portakalın birin kabuğundan incecik soyup ince ince doğrayarak pişerken sosa katarsanız hoş bir aroma elde edersiniz.

NOT: Portakal sosun rengi başlangıçta nişastadan dolayı bulanık görülebilir. Fakat soğudukça berraklaşır. Portakallı sosu sadece etimek tatlısı için sınırlı tutmayın. Bu sosu yaş pastalarda ve diğer birçok tatlıda kullanabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri