Malzemeler:
25-30 gr tereyağ
1 su bardağı un
4-5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
vanilya
Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağ ve un 1-2 dk. kavrulur. Üzerine şeker eklenir, karıştırılır. Azar azar üt eklenerek ve sürekli karıştırarak pişirilir. Oldukça koyu bir muhallebi oluyor. Ocaktan inince vanilya ve 1 kaşık hindistan cevizi eklenir, biraz çırpılır. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta dinlendirilir. İyice soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alınır, el hafif ıslatılarak yuvarlanır. Elinizi çok fazla ıslatmayın, yuvarlaması zor oluyor. Hazırlanan yuvarlaklar hindistan cevizi serpilmiş bir kap içinde sallanarak her tarafının hindistan cevizine bulanması sağlanır. Servis edene kadar buzdolabında bekletilir. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder