Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet yumurta akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı pudra şekeri
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti ocağa koyun. Kaynayınca birkaçdamla limon suyu damlatıp birazdaha kaynatın. 2 adet yufkayı düz bir zemine serip enlemesine ikiye ayırın. Sonra üç parmak enliliğinde boydan şeritler kesin. Ceviziçi ve pudra şekerini karıştırıp kestiğimiz şeritlerin uç kısımlarına koyup muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta akına uç kısmını bulayıp yapıştırın. Kızdırılmış yağda muska tatlılarımızı kızartıp yağdan çıkarınca şerbetin içine atın. Çok bekletmeden servis tabağına alın. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder