Tarçınlı Ekmek Tatlısı
Malzemeler
*yarım su bardağı süt
*yarım su bardağı yoğurt
...
*yarım çay bardağı sirke
*2 adet yumurta
*bir tutam tuz
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı tarçın (arzuya göre miktar azaltılabilir)
*4,5 – 5 su bardağı un (hamur yumuşak olacak)
*1 paket kabartmatozu
Yapılışı
*hamuru açarken kullanmak için nişasta
-nişasta hariç bütün malzeme derin bir kapta yoğurulur.hamur 3 eşit parçaya ayrılır.
nişastalı zeminde, baklava yufkası inceliğinde açılır.
açılan yufkanın içine bol miktarda eritilmiş tereyağı sürülür ve 4 yemek kaşığı kadar tozşeker serpilir.arzu ederseniz ince çekilmiş fındık içi de serpebilirsiniz.
geniş rulo halinde sarılan yufkalar, zeminine yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye dizilir.kalan tereyağı ruloların üzerine sürülür.toz şeker serpilir ve 200 cc derecede pişirilir.
*fırından çıkan ekmekler ılıklaşınca hemen dilimlenir.üzerine benmari usulu eritilmiş çikolata gezdirilerek servis yapılır.Şifa Olsun!
*2 adet yumurta
*bir tutam tuz
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı tarçın (arzuya göre miktar azaltılabilir)
*4,5 – 5 su bardağı un (hamur yumuşak olacak)
*1 paket kabartmatozu
Yapılışı
*hamuru açarken kullanmak için nişasta
-nişasta hariç bütün malzeme derin bir kapta yoğurulur.hamur 3 eşit parçaya ayrılır.
nişastalı zeminde, baklava yufkası inceliğinde açılır.
açılan yufkanın içine bol miktarda eritilmiş tereyağı sürülür ve 4 yemek kaşığı kadar tozşeker serpilir.arzu ederseniz ince çekilmiş fındık içi de serpebilirsiniz.
geniş rulo halinde sarılan yufkalar, zeminine yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye dizilir.kalan tereyağı ruloların üzerine sürülür.toz şeker serpilir ve 200 cc derecede pişirilir.
*fırından çıkan ekmekler ılıklaşınca hemen dilimlenir.üzerine benmari usulu eritilmiş çikolata gezdirilerek servis yapılır.Şifa Olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder