ŞEFTALİ TATLISI TARİFİ


Şeftali Tatlısı Tarifi

 Malzemeler :

 5 Şeftali
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
Kreması İçin:

 1 Lt. Süt
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
Üzeri İçin:
3 Çorba Kaşığı Toz Badem

 HAZIRLANMASI:
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin.
Kremanın hazırlanışı; sütü, 1 su bardağı toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp karıştırarak orta ateşte pişirin. Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın.
Fırın kabına kremayı dökün. Üzerine şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar da hazırlayabilirsiniz. Üzerine toz bademi serpiştirin.
 
AFİYET OLSUN..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri