Şeftali Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
5 Şeftali
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
Üzeri İçin:
3 Çorba Kaşığı Toz Badem
HAZIRLANMASI:
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin.
Kremanın hazırlanışı; sütü, 1 su bardağı toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp karıştırarak orta ateşte pişirin. Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın.
Fırın kabına kremayı dökün. Üzerine şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar da hazırlayabilirsiniz. Üzerine toz bademi serpiştirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder