LİMONLU YAŞ PASTA


Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincani toz seker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kremasi icin:
1 paket vanilyali puding
1 paket krem santi
1 cay bardagi soguk süt
puding icin 2 su bardagi sut
1 paket limonlu jole
1 limon kabugu rendesi

Yapılışı:
Üç yumurtayı sarilarini ayiralim beyazlarını ayrı kaba koyalım ve bir fiske tuzla beyaz bir krema olana kadar önce yavas devirde sonrada hizli devirde cırpalım. Diger yandanda yumurta sarılarına üç fincan sekeri koyup unuda baska bir kapta ayni sekilde krema olnana kadar bir on,on bes dakika cirpalim sonra diger yandan cirptigimiz yumurta aki nin yumuta sarilarinin icine ekleyelim ve yavas bir sekilde birtahta kasikla karistiralim.uc fincan unu ve vanilyayida koyalim yavas bir sekilde karistiralim bir limon kabuğun rendeleyip bu karisimin icine koyalim sonra yağlanmış kek kalibina koyup 250 dereceli firinda pişirelim ama fırının kapağını piserken hiç acmayalım.

kremanin hazirlanmasi:
bir paket krem santiyi bir caybardagi sutle cirpalim.kivami olunca buzdolabina koyalim.
bir paket vanilyali pudingimizi 2 orta boy su bardagi sutu birtencereye koyup koyu bir kivamda pisirelim.ve sogumaya birakalim.
diger taraftan limonlu jolemizi biidigimiz tarzda hazirlayalim.ve kekimizin buyuklugundeki bir kaliba koyalim.bir kahve fincani joleden ayiralim. Firndan cikan kekimizi sogutalim.
Diger yandan hazirladigimiz krem santiyi ve soguttugumuz pudingi beraber karistralim bu karisimi bir tarafa koyalim ve bir mktarini suslemek icin ayiralim.
kekimizin uzerine surelim ve limonlu jolemizi pastamizin en ustune gelecek sekilde yerlestirelim.
ayırdığımız jöle ve krem santi karışımını bir kapta karıştıralım bu guzel bir karisim oluyor resimde de göründüğü gibi sari sekerleme seklinde duruyor pasta şırıngasıyla beyaz kremadan suslemelerini yapiyoruz. Buzdolabında birgun beklettikten sonrada servis yapalim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri